14.07.2020

  • Demersul a fost făcut chiar ieri,când, în mod normal, judecătorii ar fi trebuit să trimită,spre rejudecare, la fond dosarul în care este judecatfostul consilier guvernamental Darius Vâlcov.

  • Ei bine, cu majoritate de voturi, membriicompletului au decis să ignore decizia imperativă a CCR șiau transmis Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) unset de patru întrebări.

  • Iar completul cu pricina trebuie să dea soluții în altespețe, cum ar fi recursul în procesul fostului primar al MunicipiuluiBacău, Romeo Stavarache, sau contestația depusă defostul primar al Constanței Radu Mazăre.

  • Asta, dupăce, în primă instanță, acesta a fost condamnat la opt ani eînchisoare, dar de către un complet de 3 judecători constituit,conform Deciziei CCR, cu încălcarea prevederilor legale șiconstituționale.

21/10/19 13:06

Înalta Curte întreabă, încă o dată, CJUE dacă poate să nu respecte Constituția României

Completul Penal de 5 Judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție care, în primăvară, a transmis Curții de Justiție a Uniunii Europene un set de întrebări dacă se pot încălca deciziile Curții Constituționale, a mai făcut, ieri, încă o dată, acest demers. Dacă, inițial,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook