04.06.2020

  • Chiar dacă autorităţile de la Beijing au adoptat anul trecut o serie de măsuri de impulsionare a creşterii economice, analiştii apreciază că sunt necesare noi căi de stimulare pentru a contracara încetinirea economiei.

  • În august, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială a urcat cu doar 4,4%, cel mai lent ritm de creştere din februarie 2002.

  • Valoarea bunurilor exportate a scăzut în ritm anual cu 4,3% în august, primul declin lunar din ultimii cel puţin doi ani, arată datele Reuters, care indică efectele escaladării tensiunilor comerciale globale.

  • Investiţiile în active fixe au fost de asemenea dezamăgitoare, înregistrând o expansiune de 5,5% în primele opt luni din 2019, analiştii previzionând un avans de 5,6%.

16/09/19 11:26

Încetinirea economiei Chinei s-a adâncit în august

Creşterea vânzărilor de retail şi a investiţiilor s-a înrăutăţit, arată datele publicate luni de autorităţile de la Beijing, ceea ce sporeşte şansele ca Banca Centrală a Chinei (PBOC) să reducă săptămâna aceasta ratele dobânzilor, pentru prima dată în ultimii trei ani, în...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook