28.09.2020

  • Conform articolului 38, alineat 3, din Legea nr. 317/2004, privind Consiliul Superior al Magistraturii, Plenul CSM avizează proiectele de acte normative care privesc activitatea autorității judecătorești.

  • Robert Cazanciuc: Guvernul ne-a trimis un dezastru de lege Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a precizat, ieri, că proiectul de lege elaborat de Guvern este „un dezastru”.

  • Iar asta înseamnă norme pentru instanță, deoarece, la soluționarea acestor acțiuni, în proiectul de lege se menționează că nu sunt aplicabile prevederile Legii contenciosului administrativ referitoare la plângerea prealabilă.

  • În baza textului de lege propus, orice persoană afectată de măsurile impuse poate sesiza judecătoria, iar cererea este scutită de plata taxei de timbru.

13/07/20 12:55

„Închisoarea medicală” de pandemie nu conține avizul CSM, deși ea se contestă la judecător

Proiectul de lege privind carantina și izolarea, în forma elaborată de Guvern, dar trecută și prin Camera Deputaților, nu ar rezista la CCR, în urma unui eventual control de constituționalitate, deoarece actul normativ nu conține avizul obligatoriu al Consiliului Superior...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook