02.10.2020

  • Conform unei copii a raportului obţinute de AFP, documentul descrie drept 'credibile şi coroborate' situaţii de grave abuzuri etice comise de aceşti responsabili, printre care şi comisarul general al UNRWA, elveţianul Pierre Krahenbühl.

  • Conform raportului, Pierre Krahenbühl ar fi avut o relaţie amoroasă cu consiliera sa principală, numită în 2015, după un proces de recrutare 'extrem de rapid'.

  • UNRWA, fondată în 1949, gestionează şcoli şi furnizează un ajutor vital pentru milioane de refugiaţi palestinieni în Iordania, Liban, Siria şi în teritoriile palestiniene.

  • Printre acuzaţii se aflau cele de 'acţiuni nepotrivite cu caracter sexual, nepotism, represalii, discriminări ş alte abuzuri de autoritate, (comise) în scopuri personale, pentru a reprima divergenţe de opinie legitime'.

06/11/19 21:57

Şeful UNRWA, vizat de o anchetă internă, s-a retras temporar din funcţie

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, l-a numit la interimat pe adjunctul lui Krahenbühl, Christian Saunders. La sfârşitul lunii iulie, un raport al departamentului de etică al UNRWA şi trimis secretarului general al ONU atrăgea atenţia asupra proastei gestionări...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook