29.03.2020

  • Peste 18.000 de români sunt diagnosticaţi, în prezent, cu cancer de vezică urinară (carcinom urotelial), iar medicii atrag atenţia că, în fiecare an, sunt depistate 2.500 de cazuri noi.

  • Totodată, este esenţial „accesul pacienţilor la tratament multidisciplinar, nu doar la urologie sau oncologie, dar şi la radioterapie, radiologie, fizioterapie sau suport pentru reinserţie social”, atrage atenţia acad.prof.dr.

  • A fost denumit şi „cancerul uitat”, din cauza progreselor reduse în privinţa identificării unor tratamente noi, menite să crească durata şi calitatea vieţii pacienţilor care suferă de această boală.

  • Apariţia tratamentelor din categoria imunoterapiei oncologice poate reprezenta o nouă şansă pentru cei ce suferă de acest tip de cancer.

15/11/19 12:00

18.000 de români suferă de „cancerul uitat”

Peste 18.000 de români sunt diagnosticaţi, în prezent, cu cancer de vezică urinară (carcinom urotelial), iar medicii atrag atenţia că, în fiecare an, sunt depistate 2.500 de cazuri noi. O analiză a situaţiei din România relevă faptul că pacienţii diagnosticaţi cu acest...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook