05.08.2020

  • Istoria recentă a României, începând cu evenimentele din decembrie 1989, are momentele ei esențiale, puțin lămurite de istorici și foarte încurcate de Justiție.

  • Cei care s-au avântat să intre în labirintul faptelor, să le explice sensul, s-au lovit de secretul unor documente esențiale rămase inaccesibile.

  • Generația 90, necontaminată de comunism, are candoarea copilului care primește basmul ca pe o poveste adevărată, cu Feții ei Frumoși și Balaurii din Revoluție sau din multele Mineriade care au absorbit replicile cutremurului din ’89.

  • Juriștii au vrut să scrie ei istoria; acțiunea se arată la fel de complicată și indiferent de verdictele în procesele întortocheate aflate în curs, ele vor fi contestate cu motive temeinice.

12/06/20 08:09

30 de ani de la Mineriadă. 13-15 iunie Trei zile de foc care au pârjolit Bucureștiul

Istoria recentă a României, începând cu evenimentele din decembrie 1989, are momentele ei esențiale, puțin lămurite de istorici și foarte încurcate de Justiție. Cei care s-au avântat să intre în labirintul faptelor, să le explice sensul, s-au lovit de secretul unor documente...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook