02.06.2020

  • Pasul 2: Simularea Dacă se stabilește că pacientul îndeplinește criteriile pentru a începe radioterapia externă, acesta va fi programat să efectueze un computer tomograf de simulare a tratamentului, în cadrulsecției de radioterapie.

  • Cazul pacientului este discutat apoi de medicul radioterapeut cu ceilalți membrii ai comisiei de decizie terapeutica (comisia oncologica) pentru a stabili ordinea în care se vor desfășura tratamentele pacientului (chirurgie, radioterapie, tratament citostatic).

  • Computer tomograf-ul de simulare este diferit de cel efectuat în cursul investigațiilor anterioare, care aveau un scop diagnostic sau de stadializare a bolii.

  • În funcție de caz, pacientul va fi instruit să urmeze o anumită pregătire (consumul de apă pentru umplerea vezicii urinare, o anumită dietă, etc) înainte de simulator.

03/09/19 15:38

5 pași de urmat pentru pacienții care încep radioterapia externă

Radioterapia externă este un tratament aparte, cu multe necunoscute pentru pacient și familia acestuia. Pregătirea adecvată a pacientului duce la o mai bună desfășurare a actului medical și prin urmare la un tratament mai optimizat pe nevoile pacientului. Pasul 1: Consultația...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook