21.02.2020

PE SCURT

  • Chiar și așa, alegerea președintelui nu pare a fi nici măcar ea suficient de importantă pentru mase largi de români care, statistic, nu s-au prezentat nicodată la vot.

  • Datele oficiale ale Biroului Electoral Central dezvăluie că doar primele alegeri prezidențiale, din 20 mai 1990, au suscitat interesul populației în proporție covârșitoare.

  • Iar numărul celor complet dezinteresați de exercitarea acestui drept este în continuă creștere.

  • 80.660.433 este totalul voturilor care nu au fost niciodată exprimate, începând cu anul 1990, la niciun scrutin care a vizat alegerea președintelui României.

14/10/19 12:54

80 de milioane de voturi neexercitate, din 1990 până în 2014

Alegerile prezidențiale sunt cele mai importante pentru votantul român, fapt certificat de diferențele majore constatate, începând cu anul 1990, între scrutinul prezidențial și alte tipuri de alegeri sau chiar referendumuri naționale organizate în ultimii 30 de ani. Chiar...

Jurnalul ·

30 de ani de bătălii pentru Palatul Cotroceni. Mărirea și decăderea prezidențiabililor

Șase rânduri de alegeri prezidențiale și patru președinți aleși. Unul de trei ori, altul de două ori, iar câte unul o singură dată. Ultimul, președintele în funcție, Klaus Iohannis, râvnește la un al doilea mandat, fiind, în acest moment, în topul sondajelor de opinie, la...

Jurnalul ·

30 de ani de bătălii pentru Palatul Cotroceni. Mărirea și decăderea prezidențiabililor

Jurnalul

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook