24.02.2021

  • Ambele acte au fost atacate la CCR de parlamentarii Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR), fiind acuzate încălcări flagrante ale regulamentului Camerei Deputaților, ale regulamentului Plenului Reunit și Constituția României.

  • Primul act în legătură cu care Curtea Constituțională a fost chemată să se pronunțe este Hotărârea Camerei Deputaților nr. 71/2020, privind alegerea președintelui Camerei Deputaților.

  • Conform articolului 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, până la alegerea Biroului Permanent, lucrările sunt conduse de cel mai în vârstă deputat, în calitate de președinte de vârstă.

  • Acesta a fost deputatul AUR Lucian Feodorov, care a condus lucrările primei ședințe, după convocarea noului Parlament, de către Klaus Iohannis, în data de 21 decembrie.

29/12/20 08:40

Alegerea lui Orban ca șef al deputaților și învestirea Guvernului, pe masa Curții Constituționale

Două Hotărâri ale noului Parlament, respectiv cea prin care a fost constituită Camera Deputaților și prin care a fost aleasă conducerea, precum și hotărârea prin care a fost acordat votul de încredere pentru instalarea Guvernului Cîțu, în mai puțin de 48 de ore, vor fi analizate...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook