21.06.2021

  • Comisia Juridică și de Imunități a Senatului a adoptat, ieri, un raport de respingere a proiectului de lege adoptat de Guvernul Orban, pentru stabilirea datei alegerilor locale în data de 27 septembrie 2020.

  • Toate proiectele, cu avizele aferente, vor fi supuse votului Plenului Senatului, după care vor merge la Camera Deputaților, care este for decizional.

  • Concret, este vorba despre Propunerea Legislativă nr. 408/2020, aparținând senatorului Cseke Attila Zoltan și deputatului Benedek Zacharie, ambii de la Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

  • Și încercările USR, prin amendamentele propuse la ambele acte normative aflate în dezbaterea Comisiei, referitoare la derularea scrutinului pentru localele de anul acesta pe parcursul a două zile, au picat.

08/07/20 08:24

Alegeri locale 2020. Senatorii juriști au “trântit” proiectul Guvernului referitor la data alegerilor locale. A fost aprobată legea UDMR

Alegeri locale 2020. Comisia Juridică și de Imunități a Senatului a adoptat, ieri, un raport de respingere a proiectului de lege adoptat de Guvernul Orban, pentru stabilirea datei alegerilor locale în data de 27 septembrie 2020. Motivul invocat de către senatorii juriști...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook