22.03.2023

PE SCURT

  • Statele membre NATO propun, în cadrul dialogului cu Rusia, măsuri de control al armamentului şi de limitare a sistemelor balistice, pe bază de reciprocitate, afirmă secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

  • Totodată, NATO cereRusiei să-și retragă forțele armate din Georgia, Ucraina și Republica Moldova, deși aceste state nu sunt membre ale Alianței.

  • Acesta precizează că NATO nu vrea să facă compromisuri de la principiile sale fundamentale, precum respectarea integrității teritoriale a statelor europene, scrie Reuters.

  • Dar este un semnal pozitiv faptul că aliaţii din cadrul NATO şi Rusia au stat la aceeaşi masă şi au abordat teme substanţiale, a afirmat Jens Stoltenberg, după reuniunea Consiliului NATO-Rusia.

12/01/22 20:15

Alianţa Nord-Atlantică vrea negocieri cu Rusia pe tema sistemelor balistice şi politicilor nucleare

Statele membre NATO propun, în cadrul dialogului cu Rusia, măsuri de control al armamentului şi de limitare a sistemelor balistice, pe bază de reciprocitate, afirmă secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. "Am avut un schimb foarte serios şi direct...

Jurnalul ·

NATO nu acceptă pretențiile Rusiei. Kremlinul vrea garanții că Alianța nu se va extinde spre est

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO nu acceptă pretențiile Rusiei, care vrea garanții că Alianța nu se va extinde spre est. Acesta precizează că NATO nu vrea să facă compromisuri de la principiile sale fundamentale, precum respectarea integrității...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook