19.01.2020

  • Două studii europene efectuate timp de nouă ani și în rândul a peste 120.000 de persoane au sugerat că abuzul de alimente ultraprocesate crește riscul de boli cardiovasculare, cancer și deces.

  • Aceste noi studii întăresc argumentele studiilor anterioare care fac legătura dintre alimentele ultraprocesate și un risc crescut de obezitate, hipertensiune arterială și chiar cancere, însă nu demonstrează o legătură de cauzalitate directă.

  • Alimentele sunt considerate ultraprocesate atunci când sunt produse prin procese industriale multiple și conțin numeroase ingrediente, în special aditivi.

  • Cele mai multe semipreparate, sucurile cu zahăr sau îndulcitori, burgerii vegetali cu aditivi, cârnații, supele la plic și snaks-urile fac parte din categoria alimentelor ultraprocesate.

29/06/19 12:18

Alimentele care te îmbolnăvesc de cancer. Mare atenție dacă le consumați!

Două studii europene efectuate timp de nouă ani și în rândul a peste 120.000 de persoane au sugerat că abuzul de alimente ultraprocesate crește riscul de boli cardiovasculare, cancer și deces. Aceste noi studii întăresc argumentele studiilor anterioare care fac legătura...

Antena3 ·

Alimentele care te îmbolnăvesc de cancer. Mare atenție dacă le consumați!

Antena3

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook