20.07.2018

PE SCURT

  • Numele lui Allah a fost găsit brodat pe haine de înmormântare vikinge, o descoperire calificată de cercetătorii suedezi drept uluitoare, informează joi publicația britanică The Independent.

  • Ele au fost descoperite pe fâșii de material, precum și pe articole de îmbrăcăminte, în două situri funerare, sugerând ca obiceiurile funerare ale vikingilor au fost influențate de Islam.

  • Uppsala University (@UU_University) October 3, 2017 Un detaliu interesant: cuvântul 'Allah' este redat în oglindă, a precizat Larsson.

  • În epoca vikingă, caracterele kufice decorau mozaicuri, monumente funerare și mausolee, în principal din Asia Centrală.

12/10/17 17:37

Allah era viking sau vikingii au fost atraşi de islam? Descoperire epocală a cercetătorilor suedezi

Elementele brodate din mătase au fost inițial considerate decorațiuni obișnuite din epoca vikingă, însă o reexaminare realizată de arheoloaga Annika Larsson de la Universitatea din Uppsala a dezvăluit că acestea erau de fapt caractere geometrice în scrierea kufică. Ele...

Romania TV ·

Allah era viking sau vikingii au fost atraşi de islam? Descoperire epocală a cercetătorilor suedezi

Romania TV

Numele lui Allah a fost găsit brodat pe haine de înmormântare vikinge

Numele lui Allah a fost găsit brodat pe haine de înmormântare vikinge, o descoperire calificată de cercetătorii suedezi drept "uluitoare", informează joi publicația britanică The Independent. Sursa foto: Uppsala University / Twitter Elementele brodate din mătase au fost...

Agerpres ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook