25.09.2020

  • În România, există oficial aproximativ jumătate de milion de persoane alergice la ambrozie, conform informațiilor Primăriei București.

  • Pentru persoanele juridice, nivelul minim al amenzii s-a dublat de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, însă poate ajunge și la 20.000 de lei.

  • Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole.

  • Potrivit calendarului anual al combaterii ambroziei, începând cu luna iulie au loc controalele pentru sancționarea celor care nu stârpesc aceste buruieni care provoacă alergii.

21/07/20 20:21

Amenzi uriașe pentru ambrozie

Persoanele fizice sau firmele care nu curăță ambrozia de pe terenurile intravilane și extravilane sau care nu iau măsuri pentru evitarea instalării şi răspândirii acestei buruieni vor fi nevoite să scoată mai mulți bani din „buzunar”, după ce Legea 129/2020 privind combaterea...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook