22.01.2020

  • Conform unor documente consultate joi de AFP, angajaţi ai companiei Huawei au colaborat cu armata chineză la proiecte de cercetare, deşi compania - suspectată de SUA că spionează pentru Beijing - a negat informaţia.

  • Studii publicate începând din 2009 arată că angajaţii firmei de telecomunicaţii au lucrat alături de cercetători din diferite structuri ale Armatei de Eliberare a Poporului (AEP).

  • AFP a consultat lucrările disponibile online, care precizează numele cercetătorilor şi ale serviciului Huawei în care sunt angajaţi.

  • Agenţia Bloomberg, care a relatat în premieră despre aceste cercetări comune, apreciază că ele sunt legate de cel puţin 10 proiecte, de la inteligenţă artificială la comunicaţii radio sau analiza imaginilor din satelit.

27/06/19 13:40

Angajaţi ai Huawei au colaborat cu armata chineză la proiecte de cercetare

Conform unor documente consultate joi de AFP, angajaţi ai companiei Huawei au colaborat cu armata chineză la proiecte de cercetare, deşi compania - suspectată de SUA că spionează pentru Beijing - a negat informaţia. Studii publicate începând din 2009 arată că angajaţii...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook