24.06.2019

  • Merkel s-a pronunţat pentru continuarea contactelor diplomatice în formatul Normandia (cu participarea Franţei, Germaniei, Ucrainei şi Rusiei), lansat în 2014 pentru soluţionarea conflictului din estul Ucrainei.

  • Merkel a cerut Rusiei să îi elibereze pe cei 24 de marinari ucraineni făcuţi prizonieri la trecerea din Marea Neagră, prin strâmtoarea Kerci, către Marea Azov, în martie anul trecut.

  • Referitor la procesul de pace de la Minsk, cancelarul a afirmat că nu s-a obţinut un armistiţiu stabil, chiar dacă intensitatea luptelor din estul Ucrainei a scăzut.

  • Preşedintele ucrainean a menţionat şi un subiect de conflict între ţara sa şi Germania, cerând din nou întreruperea construcţiei Nordstream 2, a doua conductă pentru gazele ruseşti, prin Marea Baltică.

12/04/19 19:05

Angela Merkel susţine Ucraina şi cere continuarea dialogului cu Rusia

Germania va continua să fie alături de Ucraina în privinţa integrităţii teritoriale a acestei ţări, a declarat vineri cancelarul german, Angela Merkel, după o întrevedere la Berlin cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, transmite DPA. Merkel s-a pronunţat pentru continuarea...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook