30.05.2020

PE SCURT

  • Imaginea de ansamblu, ce rezultă din informaţiile şi analizele prezentate în raport, evidenţiază o situaţie pozitivă şi evoluţii staţionare din perspectiva stabilităţii financiare a pieţelor supravegheate de ASF.

  • ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/ 2012 aprobată prin Legea 113/ 2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

  • La finele trimestrului I al anului 2019, stabilitatea sistemului financiar nebancar se menţine robustă, fără riscuri sistemice semnificative, se menţionează în comunicat.

  • ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

19/08/19 17:46

ASF a publicat primul raport privind stabilitatea pieţelor financiare nebancare

"Raportul, elaborat de specialiştii din cadrul ASF şi aprobat de Consiliul Autorităţii, este primul nostru demers de acest fel şi reprezintă o lucrare de anvergură, o radiografie amplă a unei părţi fundamentale din activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară", a declarat...

DCnews ·

ASF: Primul raport despre stabilitatea financiară a piețelor nebancare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a întocmit primul raport privind stabilitatea financiară a pieţelor pe care le reglementează şi supraveghează. Este vorba despre piaţa asigurărilor, piaţa de capital şi piaţa pensiilor private.Acesta prezintă situația celor trei...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook