27.02.2021

  • Președintele își asumă un risc, pentru că dacă numește o persoană ce nu va trece prin Parlament „mai avem un pas până la anticipate”, adaugă acesta.

  • Întrebat dacă se poate ajunge la un Guvern minoritar / un guvern de uniune națională cu actuala configurație, Zegrean a afirmat că orice se poate.

  • Întrebat dacă îi este clară miza bătăliei pentru Camera Deputaților, Augustin Zegrean a răspuns: „Da, pentru cele mai multe legi este camera decizională.

  • Fostul președinte al Curții Constituționale a adăugat că nu există nicio regulă constituțională în ce privește un eventual algoritm de împărțire a funcțiilor.

15/12/20 20:33

Augustin Zegrean, despre consultările de la Cotroceni privind desemnarea unui premier: Klaus Iohannis are în prezent două variante

Este strict la voia președintelui cine va fi numit acum la conducerea guvernului, afirmă fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean. Președintele își asumă un risc, pentru că dacă numește o persoană ce nu va trece prin Parlament „mai avem un pas până la...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook