14.12.2019

PE SCURT

  • Partidul libertăţii din Austria (FPOe) a anunţat luni seară că-şi retrage cu efect imediat toţi miniştrii din guvernul format împreună cu conservatorii cancelarului Sebastian Kurz, fără a mai aştepta alegerile anticipate.

  • Această plecare are loc după decizia şefului guvernului de a-l concedia pe ministrul de interne de extremă dreapta Herbert Kickl.

  • Sebastian Kurz a declarat anterior că dacă miniştrii FPOe se vor retrage din guvern el îi va solicita preşedintelui Alexander Van der Bellen să numească experţi în posturile lăsate vacante.

  • Potrivit lui Kurz, fostul ministru de interne nu a înţeles amploarea scandalului provocat de Ibiza-gate, după numele oraşului din Baleare în care s-a făcut înregistrarea care a provocat scandalul.

21/05/19 12:00

Austria: Gong final pentru coaliţia de guvernare dintre conservatori şi extrema dreaptă

Coaliţia guvernamentală dreapta-extrema dreaptă a luat sfârşit în Austria cu câteva zile înainte de alegerile europene, după demisiile anunţate luni a tuturor miniştrilor FPOe din executiv, în urma scandalului declanşat de difuzarea unei înregistrări compromiţătoare cu liderul...

Jurnalul ·

Austria: Toţi miniştrii de extremă dreapta demisionează din guvern

Toţi miniştrii din Partidul Libertăţii (FPOe), de extremă dreapta, şi-au prezentat luni seara demisiile din guvernul de coaliţie din Austria, după ce cancelarul conservator Sebastian Kurz i-a propus, cu puţin timp în urmă, preşedintelui ţării, demiterea ministrului de interne...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook