24.10.2020

  • Autoritatea Palestiniană (AP) va proclama un stat palestinian, pe baza frontierelor anterioare anului 1967, dacă Israelul anexează zone din Cisiordania, avertizează premierul Mohammed Shtayyeh, citat de site-ul Ynetnews.com.

  • Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu (foto), a semnalat că nu vrea să piardă „oportunitatea” de a anexa zone din Cisiordania în iulie, au afirmat surse citate de presa israeliană.

  • Anexarea teritoriilor ar reprezenta o „ameninţare existenţială” pentru palestinieni şi o încălcare gravă a acordurilor internaţionale, a subliniat Shtayyeh.

  • Planul este respins categoric de AP. În ultimele săptămâni, Casa Albă şi Departamentul de Stat au semnalat că orice acţiune de anexare trebuie să facă obiectul negocierilor cu palestinienii.

11/06/20 16:39

Autoritatea Palestiniană ameninţă că va proclama un stat

Autoritatea Palestiniană (AP) va proclama un stat palestinian, pe baza frontierelor anterioare anului 1967, dacă Israelul anexează zone din Cisiordania, avertizează premierul Mohammed Shtayyeh, citat de site-ul Ynetnews.com. Anexarea teritoriilor ar reprezenta o „ameninţare...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook