01.04.2020

  • Conservele închise, fără aer, incorect sterilizate, permit ca sporii acestei bacterii anaerobe - Clostridium botulinum - să contamineze, să germineze şi să producă neurotoxine.

  • Potrivit specialistului, botulismul „poate evolua în focare epidemice cu caracter sezonier”, în special după o perioadă mai lungă de depozitare a conservelor făcute în gospodărie.

  • „Cele mai frecvente surse sunt conservele preparate necorespunzător în casă, ce oferă condiţiile necesare pentru producerea şi transmiterea toxinei botulinice.

  • Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează, la rândul său, că se poate face botulism şi de la miere.

27/11/19 11:36

Avertismentul medicilor: „O boală rară, dar mortală”

Medicii trag un semnal de alarmă privind riscul de botulism alimentar, după ce un bărbat de 62 de ani a intrat în comă după ce a mâncat o conservă de pește contaminată cu Clostridium. „E alertă de botulism… Mare atenție la conservele preparate în casă”, avertizează dr. Tudor...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook