01.06.2020

PE SCURT

  • Consiliul National de Studierea a Arhivelor Securitatii a cerut în luna mai Curtii de Apel Bucuresti să se constate calitatea de colaborator al Securitatii a fostului presedinte Traian Basescu.

  • Pentru mine este o oarecare amărăciune, după ce am condamnat comunismul, am deschis arhivele Securităţii şi le-am transferat către CNSAS.Din dispoziţia mea am deschis arhivele Comitetului Central.

  • Este o decizie a judecătorului, nu pot să o contest decât legal, ca om care a ţinut la construcţia unui sistem de justiţie.

  • Acum să am un asemenea verdict... Voi încerca să merg până la capăt, uzând de toate drepturile constituţionale pentru clarificarea lucrurilor, a declarat Băsescu.

20/09/19 16:40

Băsescu: Nu am avut legături cu securitatea. Voi contesta decizia Curții de Apel

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu, fost președinte al României, a anunţat că va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a decis că acesta a colaborat cu Securitatea comunistă. "Este o decizie a judecătorului, nu pot să o contest decât legal, ca om care a ţinut...

Jurnalul ·

Curtea de Apel București: Traian Băsescu a fost colaborator al Securității

Curtea de Apel București a admis vineri cererea CNSAS de a-l declara pe Traian Băsescu colaborator al Securității. Decizie nu este definitivă, scrie Antena 3. "Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook