18.01.2020

  • BCE cere autorităţilor de la Roma să elimine paragraful în care se face referite la faptul că rezervele de aur deţinute de Banca Centrală a Italiei sunt cu titlu exclusiv de depozit.

  • De asemenea instituţia remarcă că tratatele cer ca rezervele de aur să nu fie transferate din bilanţul Băncii Italiei către cel al statului.

  • Borghi a declarat pentru Reuters că opinia BCE reprezintă o victorie şi va analiza modificările propuse de BCE referitoare la formularea cu titlu exclusiv de depozit, ceea ce nu va modifica semnificativ proiectul.

  • Iniţiativa stipulează că, din rezerva constituită, Banca Naţională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obţinerii de venituri prin tranzacţionare şi alte operaţiuni specifice.

26/06/19 15:19

BCE aprobă cu rezerve proiectul privind rezervele de aur deţinute de Banca Centrală a Italiei

Proiectul, depus în februarie de economistul şef al Ligii, Claudio Borghi, a fost puternic criticat de opoziţie, care susţine că scopul prevederii legislative este să permită coaliţiei aflată la guvernare în Italia să vândă aurul pentru a rezolva dificultăţile financiare...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook