07.06.2020

  • Banca Centrală Europeană (BCE) le-a transmisminiştrilor de Finanţe din zona euro căeste nevoie de măsuri fiscale în valoare de 1.500 miliarde euro pentrulimitareacrizeieconomiceprovocată de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

  • Estimările aratăconform cărora economia blocului comunitar ar putea să înregistreze o contracţie de 10% în acest an, însăminiştrii europeni de Finanţenu au reuşit să cadă de acord din cauza opoziţieiOlandeişi Italiei.

  • Italia ar fi vrut un acord mai ambiţios cu referinţe mai clare la viitoarele emisiuni comune de obligaţiuni, iar Olanda susține introducerea de condiţii pentru orice linie de credit de la UE.

  • Însă nu se întrevede încheierea unui acord privind emiterea unor obligaţiuni comune,cum au cerut Italia şi Spania, statele cele mai afectate de pandemie.

08/04/20 12:48

BCE avertizează că este nevoie de 1.500 de miliarde de euro pentru revenirea economiei UE

Banca Centrală Europeană (BCE) le-a transmis miniştrilor de Finanţe din zona euro că este nevoie de măsuri fiscale în valoare de 1.500 miliarde euro pentru limitarea crizei economice provocată de pandemia de coronavirus, transmite Reuters. La videoconferinţa miniştrilor...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook