01.04.2020

  • Contactat de France Presse, unul dintre avocaţii catalanilor, Simon Bekaert, a confirmat decizia camerei de consiliu a tribunalului neerlandofon din Bruxelles.

  • Carles Puigdemont, fost lider al regiunii Catalonia, şi Toni Comin, unul dintre foştii săi „miniştri”, au fugit în Belgia la sfârşitul lui octombrie 2017, după o tentativă de secesiune.

  • „Judecătorul a decis amânarea sine die a soluţionării cererii de extrădare (...), aşteptând decizia Parlamentului European privind cererea de ridicare a imunităţii, a declarat avocatul.

  • Judecătorul de instrucţie belgian angrenat în procedură a decis să o suspende la începutul lui ianuarie, în virtutea calităţii de eurodeputat a lui Puigdemont şi Comin, care le oferă imunitate.

18/02/20 18:04

Belgia nu îl extrădează pe Puigdemont

Belgia nu îi va preda Spaniei pe separatiştii catalani Carles Puigdemont şi Toni Comin, înainte ca Parlamentul European să se pronunţe asupra unei cereri de ridicare a imunităţii celor doi eurodeputaţi, a decis, luni, justiţia belgiană, relatează AFP. Contactat de France...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook