26.01.2021

PE SCURT

  • Absenţa unor propuneri concrete din partea Londrei privitoare la ''plasa de siguranţă'' a fost percepută ca un element semnificativ de oficiali europeni, citaţi de The Guardian.

  • Jean-Claude Juncker este disponibil dacă Boris Johnson doreşte să discute şi să-şi clarifice poziţia personal sau prin telefon, a asigurat marţi Annika Breidthardt, o purtătoare de cuvânt a preşedintelui Comisiei Europene.

  • Executivul britanic a reacţionat, un oficial guvernamental declarând că Regatul Unit este ''pregătit şi dispus'' să încheie un acord privind Brexitul cu Uniunea Europeană.

  • Consilierul premierului britanic, David Frost, s-a întâlnit săptămâna trecută la Bruxelles cu colaboratori ai negociatorului UE, Michel Barnier, şi cu membri ai cabinetului Jean-Claude Juncker.

06/08/19 19:22

Brexit: UE nu vrea să între în jocul lui Boris Johnson

Uniunea Europeană se pregăteşte de discuţii dificile cu Boris Johnson, conştientă de faptul că premierul britanic este pregătit să retragă Regatul Unit din UE fără acord şi mizează pe teama de această ieşire pentru a diviza cele 27 de ţări membre, au explicat marţi numeroşi...

Jurnalul ·

Brexit: Boris Johnson nu va renegocia acordul de retragere a Marii Britanii din UE

''A fost evident că Regatul Unit nu are un alt plan. Nu există nicio intenţie de a negocia, ceea ce ar presupune un plan'', a spus un diplomat UE după o întâlnire cu David Frost, noul consilier pentru afaceri europene al guvernului de la Londra. Această informaţie a survenit...

Romania TV ·

Brexit: Boris Johnson nu va renegocia acordul de retragere a Marii Britanii din UE

Romania TV

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook