10.12.2019

PE SCURT

  • Pesta porcină africană s-a răspândit în nordul Bulgariei; boala este incurabilă şi mortală pentru porci, dar nu afectează oamenii.

  • În iulie, Bulgaria a raportat 30 de cazuri, inclusiv în apropierea frontierei cu România.

  • Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi a început operaţiunea de ucidere a celor aproximativ 40 de porci mistreţi, care trăiesc pe fondul de vânătoare respectiv.

  • Luni, s-a primit confirmarea prezenţei virusului pestei porcine la doi porci mistreţi găsiţi morţi în Pădurea Gârboavele din apropierea municipiului Galaţi.

17/07/19 17:14

Bulgaria ia măsuri mai stricte pentru a împiedica răspândirea pestei porcine africane

Bulgaria a luat măsuri mai stricte pentru a împiedica răspândirea pestei porcine africane şi a proteja sectorul zootehniei, în valoare de 600 de milioane de leva (300 de milioane de euro), a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii de la Sofia, citat de Reuters. Pesta porcină...

Jurnalul ·

Alertă la Galaţi: Focare de pestă porcină africană în trei localităţi din judeţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru a aproba Planul de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană ca urmare a focarelor identificate în exploataţii de la marginea localităţilor gălăţene Independenţa, Şerbeştii Vechi şi Frumuşiţa, se arată...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook