04.12.2021

  • Mai mult, pretențiile exorbitante ale Cameliei Bogdan pentru acordarea de daune morale pentru pretinse prejudicii, plătite din bugetul public, au fost drastic tăiate de judecătorii CEDO.

  • Camelia Bogdan este trimisă practic la plimbare deoarece ”doar pretinde că este victimă în sensul art 34 din Convenție”, falsele pretenții de încălcare a drepturilor ei fiind prezentate ”în mod abstract”.

  • Micul succes fără efect Violarea articolului 6.1 al Convenției cu privire la accesul la judecată se referă la faptul că decizia de suspendare din magistratură nu a putut fi contestată în instanțele naționale.

  • Opinia divergentă a judecătorului Krzysztof Wojtyczek, reprezentantul Poloniei, argumentează pe larg de ce reclamantei Camelia Bogdan nu i-au fost încălcate drepturile.

25/10/20 01:24

Camelia Bogdan contra României: CEDO nu a anulat sancțiunea de suspendare din magistratură

Suspendată cu repetiție din magistratură, Camelia Bogdan nu a obținut practic nimic la CEDO din reclamația amplă la adresa statului român. Principalele aspecte ale motivelor sancționării ei disciplinare pentru incompatibilități grave cu statutul de judecător nu au fost criticate...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook