08.08.2020

  • Situaţia statelor din vecinătatea UE este de importanţă strategică pentru comunitate, de aceea este importantă menţinerea stabilităţii, securităţii şi prosperităţii în aceste regiuni şi reducerea diferenţelor între nivelurile de dezvoltare, a susţinut Varhelyi.

  • Reprezentantul Ungariei a sugerat şi reducerea nivelului Turciei în relaţiile cu UE, de la ţară candidată la partener strategic, consemnează DPA în urma aceleiaşi audieri.

  • Varhelyi a afirmat că Ankara este un partener cheie pentru Bruxelles în multe domenii, inclusiv migraţia, însă a avertizat că nu putem să ne prefacem că nu vedem evenimente recente îngrijorătoare.

  • El a adăugat că pentru diferitele ţări partenere ale UE sunt necesare obiective şi abordări specifice şi că nu se poate aplica o schemă standard.

14/11/19 11:47

Candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european consideră că interesele naționale nu trebuie separate de cele europene

Oliver Varhelyi, nominalizat de Ungaria pentru Comisia Europeană, a declarat, la audierea de joi în Parlamentul European, că interesele naţionale ale ţării sale nu trebuie luate în considerare separat de cele europene, deoarece obiectivul este acelaşi - crearea unei comunităţi...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook