14.10.2019

PE SCURT

  • Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a avut luni o nouă convorbire cu omologul său român Teodor Meleşcanu pe tema cimitirului militar din Valea Uzului, relatează agenţia MTI.

  • Acest cimitir al eroilor, cel mai mare din judeţul Harghita, adăposteşte rămăşiţele pământeşti a peste 1.300 de militari decedaţi în Primul şi al Doilea Război Mondial, din mai multe ţări.

  • Ea a făcut referire şi la prezenţa în Valea Uzului, pe 6 iunie, a adjunctului inspectorului general al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş.

  • Potrivit MTI, cei doi miniştri au insistat asupra unei soluţionări paşnice a chestiunilor ce privesc acest cimitir.

10/06/19 20:03

Carmen Dan, despre incidentele din Valea Uzului: Nu s-a impus o intervenţie în forţă a efectivelor noastre

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat luni că nu s-a impus o intervenţie în forţă a efectivelor MAI în cazul incidentelor de săptămâna trecută de la cimitirul din Valea Uzului. "Am cerut o informare completă cu ce s-a întâmplat pe 6 iunie. Părerea mea e că reprezentanţii...

Jurnalul ·

Ministrul ungar de externe a vorbit cu Teodor Meleşcanu despre incidentele din Valea Uzului

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a avut luni o nouă convorbire cu omologul său român Teodor Meleşcanu pe tema cimitirului militar din Valea Uzului, relatează agenţia MTI. În cursul acestei discuţii telefonice Szijjarto a solicitat ca ministerele apărării român...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook