30.03.2020

  • Curtea Constituţională a României a admissesizarea Guvernului asupra proiectului de modificare a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

  • Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

  • Guvernul menţionează că, potrivit expunerii de motive a legii criticate, măsurile legislative vizau majorări salariale cu 20% pentru angajaţii Bibliotecii Naţionale a României şi pentru angajaţii Bibliotecii Academiei Române.

  • 75 din Constituţie, fiind încălcată competenţa primei Camere sesizate, Senatul, care nu a dezbătut textul şi soluţiile adoptate de Camera Deputaţilor.

05/02/20 15:19

CCR a declarat neconstituțională majorarea salariilor angajaților Bibliotecii Naționale și a Bibliotecii Academiei Române

Curtea Constituţională a României a admis sesizarea Guvernului asupra proiectului de modificare a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. "În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook