05.06.2020

  • În sesizarea transmisă CCR, se susţine că OUG nu răspunde exigenţelor Constituţiei privind delegarea legislativă, astfel cum aceasta a fost dezvoltată prin jurisprudenţa Curţii.

  • 369/2018 Proiect de lege privind Codul administrativ al României), care a încetat prin respingerea definitivă de Camera Deputaţilor a proiectului de lege, arată Avocatul Poporului.

  • Din examinarea argumentelor utilizate de Guvern pentru justificarea demersului legislativ în calitate de legiuitor delegat, Avocatul Poporului constată că se tinde la inversarea raporturilor constituţionale dintre Parlament şi Guvern.

  • În opinia sa, ordonanţa contravine prevederilor articolului 69 din Constituţie privind mandatul reprezentativ, ale articolului 109 referitoare la răspunderea membrilor Guvernului şi ale articolului 111 alineatul (1) privind controlul parlamentar al activităţii Executivului.

13/12/19 15:20

CCR discută pe 21 ianuarie sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonanţei privind Codul administrativ

Pe 28 august, Avocatul Poporului a anunţat că a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a OUG 57/2019 privind Codul administrativ. În sesizarea transmisă CCR, se susţine că OUG nu răspunde exigenţelor Constituţiei privind delegarea legislativă,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook