06.06.2020

PE SCURT

  • Starea de urgență este permisă prinarticolul 93 al Constituției Românieiși reglementată de Ordonanța de Urgență nr.1 din 1999.

  • Ordonanța spune că starea de urgență se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile și prevede măsuri excepționale economice sau de ordine publică.

  • Dacă Parlamentul încuviințeazăstarea de urgență, cadrul legal după care vor funcționa lucrurile este dat de OUG 1/1999.

  • Responsabilul de gestionarea măsurilor, în cazul instituirii stării de urgență, revine, în principal, Ministerului de Interne.

14/03/20 19:26

Ce înseamnă starea de urgență. Cum va fi afectată populația României

Starea de urgență este permisă prin articolul 93 al Constituției României și reglementată de Ordonanța de Urgență nr. 1 din 1999. Ordonanța spune că starea de urgență se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile și prevede măsuri excepționale economice sau de ordine...

Jurnalul ·

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență începând de luni

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență începând de luni. În România, numărul de bolnavi de coronavirus a ajuns astăzi la 109. "Noul guvern, împreună cu mine, ne vom dedică toate energiile 100% pentru a gestiona eficient această criză și evident, după ce...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook