07.03.2021

  • Comisia Europeană a dat asigurări, luni seară, că vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, subliniind că nu vor exista drepturi diferite în funcţie de opţiune.

  • „Luăm toate măsurile de precauţie, astfel încât să nu creăm baze pentru tratarea diferită a acestor persoane sau vreo limitare a drepturilor, a subliniat Maroš Šefčovič, citat de agenţia Associated Press.

  • Introducerea unui certificat de vaccinare pentru călătorii riscă să fie contestată la instanţe judiciare naţionale, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene sau la instanţe internaţionale, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

  • Ideea introducerii unui paşaport de vaccinare anticoronavirus a fost propusă de premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

18/01/21 21:01

CE insistă că vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor exista limitări de drepturi ale celor care o refuză

Comisia Europeană a dat asigurări, luni seară, că vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, subliniind că nu vor exista drepturi diferite în funcţie de opţiune. „Vaccinarea este voluntară”, a declarat Maroš Šefčovič, vicepreşedinte al Comisiei Europene...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook