15.07.2020

  • „Nu ştiu exact ce este premiul Saharov, care este importanţa sa, valoarea sau influenţa sa, dar ştiu că Ilham Tothi este un infractor condamnat de justiţia chineză”, a insistat purtătoarea de cuvânt.

  • Ilham Tohti a obţinut la sfârşitul lui septembrie şi Premiul Vaclav Havel, decernat de Consiliul Europei, o instituţie paneuropeană distinctă de Uniunea Europeană, care are drept scop promovarea democraţiei şi a drepturilor omului.

  • Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, care poartă numele fizicianului şi disidentului politic sovietic Andrei Saharov, este acordat în fiecare an de Parlamentul European.

  • Premiul în valoare de 50.000 de euro urmează să fie decernat în cadrul unei ceremonii în plen, la Strasbourg, pe 18 decembrie.

25/10/19 20:01

China critică atribuirea de către Parlamentul European a premiului Saharov intelectualului chinez Ilham Tohti

Beijingul a reacţionat ferm, vineri, la atribuirea de către Parlamentul European a premiului Saharov intelectualului chinez Ilham Tohti, provenit din minoritatea uigură şi aflat în prezent în închisoare în China pentru „separatism”, scrie AFP. „Sper că Europa va putea...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook