06.07.2020

  • Pe primul loc al jurnaliștilor încarcerați se află China, a anunțat, ieri, Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), un cunoscut ONG cu sediul la New York.

  • În afară de China, raportul CPJ mai menționează Turcia, Arabia Saudită, Egiptul, Eritreea, Vietnamul și Iranul între statele care întemnițează jurnaliștii și unde exercitarea acestei profesii a devenit extrem de riscantă.

  • Mulți dintre reprezentanții mass media au ajuns în detenție, fiind acuzați că au lansat „știri false”, iar alții au fost declarați pur și simplu „dușmani ai poporului”.

  • „Molimă” extinsă Conform raportului, autoritarismul, instabilitatea și protestele din Orientul Mijlociu au dus în regiune la un număr ridicat de jurnaliști plasați în detenție.

12/12/19 13:38

China, primul temnicer al presei independente

Cel puțin 250 de jurnaliști din întreaga lume au fost aruncați în spatele gratiilor de către regimuri autoritare. Pe primul loc al jurnaliștilor încarcerați se află China, a anunțat, ieri, Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), un cunoscut ONG cu sediul la New York....

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook