04.12.2021

  • Cel mai mic pas greșit făcut de președinta taiwaneză, Tsai Ing-wen, sau de liderul de la Casa Albă, Donald Trump, riscă să declanșeze un război catastrofal, avertizează publicația de stat, citată de „Daily Express”.

  • Armata chineză a trimis 19 avioane de luptă spre Taiwan, din patru direcții diferite, care au încălcat linia de demarcație convențională ce separă China de teritoriul separatist, relatează „Daily Mail”.

  • Publicația mai precizează că exercițiile de vineri au fost o decizie de ultim moment, după ce s-au aflat detaliile vizitei lui Keith Krach în Taiwan.

  • Ținut în brațe de SUA Considerat de China o „provincie rebelă”, care va reveni la „patria-mamă”, Taiwan are guvern propriu și este, de facto, un stat independent.

23/09/20 11:22

China se pregătește să invadeze Taiwanul

China pare hotărâtă să utilizeze forțapentru a readuce Taiwanul sub controlul său, după ce recentele vizite ale unor oficialități americane la Taipei i-au scos din minți pe liderii de la Beijing.Exercițiile militare din apropierea Strâmtorii Taiwan sunt „o repetiție” pentru...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook