14.07.2020

  • Spre deosebire de proiecțiile clasice bidimensionale din sălile de cinema, filmele imersive din Domul mare (full-dome) și Domul mic (VR) modifică percepția publicului asupra noțiunilor de spațiu, mișcare și interacțiune pe durata vizionării lor.

  • Programul VR din acest an este completat de producția românească Atinge, care are ca obiectiv conștientizarea consecințelor inechității sociale.

  • Filmele selecționate în cadrul acestui program special al Astra Film Festival reinventează cinematografia tradițională, propun noi moduri de vizionare și oferă o intensă experiență imersivă, ce nu poate fi reprodusă acasă.

  • Astfel, Domul din Piața Mare, este o ocazie rarisimă pentru spectatori de a se transpune în locuri imposibile, de a le explora și descoperi ca și cum ar fi acolo.

03/10/19 03:05

Cinematograful-dom revine în inima Sibiului cu un program dedicat poveștilor imersive, la Astra Film Festival 2019

Spațiul dedicat poveștilor imersive în cadrul Astra Film Festival, reunite în secțiunea specială Viitorul e Azi, prezintă filme care utilizează tehnologiile imersive pentru a-și aprofunda conceptul și a crește gradul de conștientizare asupra subiectului pe care îl abordează,...

RFI ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook