03.04.2020

  • Vom cita din două articole publicate recent de juridice.ro care au ca autori pe Radu Slăvoiu, lector la Facultatea de Drept a Universității Titulescu, și, respectiv, judecătorul George Alexandru Lazăr.

  • Radu Slăvoiu explică prin corelarea acestui articol cu alte dispoziții ale Ministerului Sănătății că „nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, dacă nu a produs nicio consecință de îmbolnăvire a altcuiva, nu are caracter penal”.

  • Situațiile concrete, dintr-o cazuistică diversă care se dezvoltă rapid, relevă multitudinea de tentative de „fentare” a restricțiilor impuse prin ordonanțele militare.

  • Procurorii au deschis dosare pentru infracțiunile care vor fi judecate prin prisma acestor noi prevederi cuprinse în OUG nr 28.

26/03/20 10:57

Codul Penal, modificat rapid de coronavirus

Epidemia de coronavirus a adus și modificarea unor prevederi ale Codului Penal. Din 20 martie 2020 s-au majorat substanțial pedepsele pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolii, care pot ajunge la 15 ani de închisoare. Nu este specificat dacă măsurile coercitive...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook