05.06.2020

  • Este un instrument-manifest, care va fi lansat în premieră naţională şi se va numi 'Naiul de Aur al României', a declarat Nicolae Voiculeţ, citat în comunicat.

  • De peste două milenii, locuitorii din Munţii Apuseni au trudit pentru a scoate la lumina zilei aurul, preţiosul metal care a creat şi destrămat imperii influenţând radical destinele multor milioane de oameni.

  • Contrastul între strălucirea aurului şi ruina a ceea ce a fost locul exploatării miniere este cutremurător, dar este o realitate evidentă.

  • De aceea m-am gândit să aduc aminte aceste adevăruri, prin sunetele unui nai construit din aurul acestor locuri ale Transilvaniei, a mai spus artistul.

13/07/19 01:24

Concert la Ateneu în finalul preşedinţiei semestriale la Consiliul UE; Nicolae Voiculeţ va cânta la 'Naiul de Aur al României'

Nicolae Voiculeţ va cânta vineri seara la "Naiul de Aur al României", un instrument unic în lume, "creat din bogăţiile Munţilor Apuseni", în cadrul concertului de la Ateneul Român care marchează încheierea mandatului ţării noastre la preşedinţia semestrială rotativă a Consiliului...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook