23.10.2021

  • Autorităţile din Hong Kong au interzis luni unui grup militant pentru democraţie să organizeze o manifestaţie la 1 octombrie, ziua aniversară a fondării Republicii Populare Chineze, informează France Presse.

  • În China, sărbătoarea este marcată prin celebrări atent regizate, dar în Hong Kong a devenit o zi de proteste faţă de controlul sporit al Beijingului asupra acestui teritoriu semiautonom.

  • „Poliţia s-a opus manifestaţiei sub pretextul sănătăţii publice, securităţii, protecţiei drepturilor şi libertăţii oamenilor, le-a mărturisit astăzi reporterilor şeful poliţiei, Cheung Chi-wai.

  • Acest grup a încercat să fugă în insula Taiwan cu barca, dar a fost interceptat de garda de coastă chineză, iar membrii săi sunt în detenţie în China.

28/09/20 22:07

Conducerea-marionetă din Hong Kong nu iese din cuvântul Chinei. Manifestațiile, interzise pe 1 octombrie

Autorităţile din Hong Kong au interzis luni unui grup militant pentru democraţie să organizeze o manifestaţie la 1 octombrie, ziua aniversară a fondării Republicii Populare Chineze, informează France Presse. În China, sărbătoarea este marcată prin celebrări atent regizate,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook