01.04.2020

PE SCURT

  • Șefa CSM a anunțat marți că a decis să sesizeze CCR cu un conflict juridic de natură constituțională față de acțiunile ministrului justiției, Ana Birchall.

  • Aceasta era a șasea încercare a șefei CSM de a o numi pe Adina Florea la conducerea secției speciale, după ce și precedentele tentative au eșuat din cauza lipsei de cvorum.

  • Conflictul dintre Savonea și Birchall e mai vechi,cele două fiind în dezacord pe mai multe teme, una dintre cele mai importante fiind controversata Secție de anchetare a magistraților.

  • La începutul şedinţei s-a constatat că nu este întrunit cvorumul necesar deoarece lipsesc şase membri, printre care procurorul general Bogdan Licu, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, şi membri din Secţia pentru procurori.

19/10/19 00:33

Criza din CSM: Lia Savonea sesizează CCR în cazul Anei Birchall

Șefa CSM a anunțat marți că a decis să sesizeze CCR cu un conflict juridic de natură constituțională față de acțiunile ministrului justiției, Ana Birchall. Președinta Consiliului Superior al Magistraturii susține că ministrul justiției e vinovat de ”o ingerință gravă”...

EurActiv ·

UPDATEBlocaj în CSM: Lia Savonea îl acuză pe procurorul general și vrea ca absenții să-și piardă mandatele

Șefa Consiliului Superior al Magistraturii este nemulțumită că nu își poate numi protejata în fruntea secției speciale de anchetare a magistraților, din cauza lipsei de cvorum a CSM. Preşedintele CSM, Lia Savonea, convocase pentru marți o ședință a Consiliului, care are...

EurActiv ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook