31.10.2020

  • Curtea Europeană de Justiție (CJUE) a dat câștig de cauză Hidroelectrica în procesul cu ANRE privind restricțiile impuse de reglementator la exporturile de energie electrică.

  • Decizia CJUE, luată în 17 septembrie, va fi remisă Tribunalului București, acesta urmând să ia decizia finală în litigiul dintre Hidroelectrica și ANRE ce se desfășoară în România.

  • Hidroelectrica reamintește faptul că prin Legea 123/2012 producătorii de energie au fost obligați să vândă toată energia pe OPCOM, fiind astfel interzise de facto exporturile de energie.

  • Restricția a fost argumentată la acel moment pe considerente de siguranță în alimentare, însă, în contextul unificării piețelor, nu există justificare practică.

25/09/20 12:52

Curtea Europeană de Justiţie a dat câştig de cauză Hidroelectrica în procesul cu ANRE privind problema exporturilor de energie

Curtea Europeană de Justiție (CJUE) a dat câștig de cauză Hidroelectrica în procesul cu ANRE privind restricțiile impuse de reglementator la exporturile de energie electrică. Potrivit unui comunicat transmis de Hidroelectrica, în motivarea hotărârii CJUE a precizat că...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook