01.10.2020

  • „Conform datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică, în primul trimestru al anului 2020, prețul alimentelor a crescut cu peste 3%.

  • Mai mult, la unele produse de bază, precum legumele și fructele, scumpirea a atins 10%”, scrie Dan Voiculescu.

  • Voiculescu subliniază că resursele interne de hrană trebuie să reprezinte o prioritate națională strategică, iar alimentele trebuie să fie nu doar sănătoase, ci și la un preț accesibil categoriilor vulnerabile.

  • Principala cauză a acestui efect este reprezentată de creșterea fără precedent a volumului importurilor pe acest segment.

21/05/20 09:00

Dan Voiculescu: Resursele interne de hrană trebuie să devină prioritate strategică

Profesorul Dan Voiculescu atrage, din nou, atenția, într-un text publicat pe blogul personal, asupra faptului că prețurile extrem de ridicate la alimente, într-o țară săracă, pot produce dezechilibre sociale și economice majore. Voiculescu subliniază că resursele interne...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook