03.03.2021

  • Noutatea absolută a acestui demers, impus de o Directivă UE, este că absolut toată lumea, fără excepție, va fi monitorizată, nu doar persoanele sau entitățile suspectate de operațiuni de terorism sau de spălare a banilor.

  • Însă instituții cum ar fi Parchetul, instanța sau Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au acces la sistem automat și neîngrădit.

  • Sunt „filate” și conturile de salarii Noua legislație transpune, așa cum arătam mai sus, o Directivă a Uniunii Europene, având în vedere „lupta împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului”.

  • La acest Registru, în termen de zece zile, trebuie ca toate băncile sau instituțiile de credit ori instituțiile financiare să transfere toate datele din sistem pe care le are înregistrate.

11/01/21 08:01

De azi, ești suspect că speli bani și că finanțezi teroriști. Băncile toarnă tot

O simplă știre, apărută, la finalul săptămânii trecute, arată că intră, de astăzi, în vigoare prevederile unei ordonanțe de urgență prin care toate unitățile bancare sau de credit sunt obligate să pună la dispoziția ANAF date complexe cu privire la identitatea celor care...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook