04.03.2021

  • Ieri, însă, doi judecători au cerut ca, în plus, pe lângă constatarea inexistenței conflictului juridic, să se spună, negru pe alb, că acțiunea Guvernului este inadmisibilă.

  • Toate argumentele Executivului au picat Decizia este una de importanță majoră, deoarece exclude orice contestare, pe viitor, a unei moțiuni de cenzură depusă, dezbătută și votată în sesiunile extraordinare ale Parlamentului.

  • De asemenea, se mai precizează faptul că doi membri ai Curții Constituționale, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituțională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

  • Deși PSD nu a reușit să adune, la ședința din 31 august 2020 cvorumul necesar susținerii votului, demersul este declarat, astfel, de Curtea Constituțională perfect legal.

16/09/20 11:58

Decizia istorică „Moțiunea-n vacanță”. CCR: Nu există conflict între puterile statului generat de o moțiune depusă în sesiune extraordinară

Curtea Constituțională a respins, cu unanimitate de voturi, cererea Guvernului de constatare a existenței unui conflict juridic de natură constituțională între Executiv și Legislativ, generat de moțiunea de cenzură depusă de Opoziție în vacanța parlamentară. Inclusiv judecătorii...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook