27.01.2022

  • Secretarul de stat român pentru afaceri strategice Dan Neculăescu și Asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al SUA, Dr.

  • România și Statele Unite au evaluat progresele înregistrate în cadrul formatului Dialogului Strategic și au evidențiat importanța parteneriatului SUA-România în gestionarea amenințărilor și provocărilor comune.

  • Cele două părți au recunoscut importanța strategică a dezvoltării infrastructurii pentru a facilita interconectivitatea între țările din Europa Centrală și de Est, inclusiv prin intermediul sprijinului și al potențialelor investiții ale SUA.

  • Cele două părți au evaluat cooperarea bilaterală în domeniul energiei, cu o atenție specială acordată implementării Acordului Interguvernamental de cooperare privind programul nuclear al României, semnat anul trecut.

11/11/21 09:42

Declarație comună România - SUA: lucrăm la admiterea României în Programul Visa Waiver

România și Statele Unite sunt angajate să lucreze împreună pentru a avansa în îndeplinirea criteriilor de admitere a României în Programul Visa Waiver, se arată în Declarația comună privind cea de-a Șaptea Reuniune a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook