22.08.2019

  • Activitatea infracțională a suspecţilor a constat într-o schemă de fraudă online a licitațiilor, concepută pentru a înșela utilizatorii care doreau să achiziţioneze produse online.

  • Prin intermediul unor site-uri de comerț electronic, membrii grupului au postat anunțuri cu marfă care în realitate nu exista.

  • Victimele interesate să cumpere bunurile inexistente erau îndrumate să contacteze „vânzătorul” prin telefon sau email.

  • Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a 10 bunuri imobile (7 terenuri, o casă și 2 apartamente), cu o valoare totală estimată la suma de 310.000 de euro.

10/02/19 14:21

DIICOT: Hackerii români au fost implicați într-o fraudă internațională de 34 de milioane de dolari. 14 suspecți, extrădați în SUA

Secret Service din Statele Unite ale Americii au cerut sprijinul procurorilor D.I.I.C.O.T. pentru a ancheta mai mulţi cetăţeni români, sub aspectul savarsirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică și spălare de bani. Începând...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook