20.01.2022

  • Astăzi, de la ora 10 fix, putem consulta Raportul asupra inflației (RAI) ediția noiembrie 2021, lucrarea trimestrială cea mai importantă a Băncii Naționale a României privind radiografia economiei prin prisma politicii monetare.

  • Datele generale sunt deja cunoscute după ședința de politică monetară în care Consiliul de Administrație al băncii centrale a decis o ridicare la 1,75 pp a dobânzii directoare.

  • Hotărârea vine ca o măsură necesară impusă pentru atenuarea creșterii inflației, care a urcat de la 3,94 în iunie la 5,25 în august și 6,29 în septembrie.

  • Cauza principală, relevată și în ultimele RAI –uri, este creșterea galopantă a prețurilor la energie, antrenată îndeosebi de perturbarea pieței gazelor naturale în Europa.

11/11/21 09:08

Din RAI în RAI, cu mâna în priză

Astăzi, de la ora 10 fix, putem consulta Raportul asupra inflației (RAI) ediția noiembrie 2021, lucrarea trimestrială cea mai importantă a Băncii Naționale a României privind radiografia economiei prin prisma politicii monetare. Datele generale sunt deja cunoscute după ședința...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook