25.02.2021

  • Titulatura îi va fi acordată celebrului muzician român pentru „contribuția și angajamentul în serviciul culturii”, după cum menționează scrisoarea oficială transmisă de ministrul culturii din Franța, doamna Roselyne Bachelot-Narquin.

  • În excepționala sa carieră de aproape 40 de ani, Ion Marin s-a distins și ca un promotor de seamă al culturii franceze, francofoniei, precum și al valorilor europene universale.

  • Din toamna anului 2020, maestrul Ion Marin este și prof.univ.al Universității Mozarteum din Salzburg, coordonatorul catedrei de dirijat coral „Claudio Abbado” și conducătorul artistic al activității de concert a acesteia.

  • Activitatea profesională a maestrului Ion Marin este întregită de implicarea hotărâtoare și ferventă în două mari programe, atât culturale, cât și sociale.

21/01/21 13:30

Dirijorul Ion Marin este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze

Ministerul Culturii din Franța a anunțat decorarea dirijorului român Ion Marin cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler (Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres), una dintre cele mai importante distincții ministeriale ale Franței. Titulatura îi va fi acordată...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook